Aktuality

Zápis študentov do vyšších ročníkov I., II. a III. stupňa v akademickom roku 2015/2016

24.08.2015

Vážení študenti zápis bude prebiehať nasledovne:

1.   elektronicky zápis -  prostredníctvom AIS-u do 02.09.2015

2.   fyzický zápis - na Referáte akademických činností  Fakulty špeciálnej techniky TnUAD v Trenčíne v dňoch 07.09.2015  - 09.09.2015 v čase od 7,30 hod. do 14,30 hod.

 

1. Elektronický zápis – vytvorenie zápisného listu v AIS-e a zapísanie predmetov do zápisného listu.

Manuál na vytvorenie zápisného listu a zapísanie predmetov do zápisného listu nájdete v sekcii Informácie pre študentov/uchádzačovManuál na vytvorenie zápisného listu a Manuál na zápis predmetov do zápisného listu

 

Pozor!!!

Študenti, ktorí si prenášajú predmet/y z minulého roku štúdia, alebo ho/ich neabsolvovali, musia si ho/ich zapísať do ďalšieho roku štúdia. Tento úkon môžete uskutočniť v AIS-e pomocou Manuál na zápis do zápisného listu prenášaného predmetu

 

2.  Fyzický zápis:

Zapísať sa môže študent len vtedy ak splní všetky nasledujúce podmienky:

·          Úspešne absolvoval prenášané predmety,

·          získal minimálne 50% kreditov určených študijným plánom pre daný ak. rok príslušného študijného programu. Do tohto počtu kreditov sa nezarátavajú kredity za opakovane

           zapísané predmety,

·          má urobený elektronický zápis v systéme AIS pre nový akademický rok,

·          predloží preukaz študenta na nalepenie známky platnosti preukazu,

·          predloží index s vypísanými predmetmi podľa Informácia o štúdiu akademický rok 2015-2016  (nájdete na web stránke FŠT )

.          predloží doklad o zaplatení poplatku spojeného so štúdiom  - v súlade s organizačnou smernicou 3-U-004 „Určenie výšky školného pre akademický rok 2015/2016 a poplatkov

           spojených so štúdium na TnUAD“ ods. 5.1.2 bol stanovený poplatok za prolongačnú známku ISIC – denný študent vo výške 10,00 €.

                             – externý študent vo výške 2,50 €.

Uvedenú sumu 10,00 €  / 2,50 € uhraďte na:

Adresát:                   Fakulta špeciálnej techniky TnUAD, Študentská 2, 911 50  Trenčín

   Názov účtu:             Štátna pokladnica, Radlinského 32, 810 05  Bratislava 15

   Číslo účtu:                IBAN: SK 13 8180 0000 0070 0006 5375

                                 BIC: SPSRSKBA

Variabilný symbol: 10301

Špecifický symbol: celé rodné číslo bez znaku lomítko „/“

                                   do správy pre prijímateľa uviesť meno a priezvisko študenta 

 

Školné a poplatky spojené so štúdiom sa uhrádzajú výlučne bezhotovostným prevodom na účet TnUAD. Za doklad o zaplatení sa považuje potvrdenie banky o úhrade platby v prospech účtu TnUAD. Výpis z účtu vytlačený z internetbankingu, príp. príkaz na úhradu nebude akceptovaný. Platby súvisiace so zápisom študenta je potrebné zrealizovať tak, aby bol prevod na účte TnUAD uskutočnený minimálne 8 pracovných dní pred termínom zápisu.

 

Za zapísaný učebný plán v AISe  je zodpovedný študent a všetky zapísané predmety sa pre neho stávajú povinné. Z tohto dôvodu Vás upozorňujem, aby ste zápisu venovali náležitú pozornosť.

 

Kontrola sa vykoná na základe výsledkov v AISe. Preto si vo vlastnom záujme skontrolujte zápis skúšok a zápočtov v systéme. Je to veľmi dôležité aj pre spracovanie databázy na prospechové štipendiá. Nezapísaná známka alebo zápočet sa počíta v AISe ako numerická hodnota 4. Na zápise sa vykoná kontrola minimálneho počtu kreditov v AISe, kontrola vykonania opakovane zapísaných predmetov, kontrola dokladov o zaplatení poplatkov, nalepí známka na preukaz a potvrdia všetky potvrdenia a preukážky.

 

Študenti Bc. - 3. ročník a Ing. 2. ročník, ktorí sa opakovane zapisujú do ročníka, dostavia sa na zápis podľa vyššie uvedených pokynov.

·     Študenti, ktorí nevykonali všetky predmety z predchádzajúcich ak. rokov si ich opakovane zapíšu.

·     Študenti, ktorí vykonali všetky predmety, nezúčastnili sa štátnic alebo nevyhoveli na štátniciach sa musia opakovane zapísať do ak. roka 2015/2016. V AISe si pridajú zápisný list do ktorého si zapíšu len štátne skúšky a v čase štátnic sa budú riadiť pokynmi pre štátne skúšky, t.j. prihlasovanie na termín ŠS, pridanie prác do Centrálneho registra ZP atď.

V zmysle smernice č. 3-U-004 Vám bude vyrúbené školné za prekročenie štandardnej dĺžky štúdia a taktiež je potrebné zaplatiť poplatok za prolongačnú známku.

Upozornenie: Štúdium podľa študijného programu nesmie presiahnuť jeho štandardnú dĺžku o viac ako dva roky.

 

V prípade, že ste už v minulosti študovali alebo ešte študujete alebo sa rozhodnete zapísať aj na ďalšiu vysokú školu, ste povinní do 8 dní  po zapísaní sa na ďalšej vysokej škole písomne oznámiť túto skutočnosť na Študijné oddelenie (Organizačná smernica č. 3-U-004, Príloha č. 2 k 3-U-004 tlačivo na www.tnuni.sk  / Študenti / Školné a poplatky). Konanie študenta, ktorý nezaplatil školné alebo poplatok vo výške, alebo v termíne určenom a ktorému rektor nepovolil ich zníženie, odpustenie alebo odloženie termínu splatnosti, alebo ktorý uviedol nepravdivé skutočnosti rozhodujúce na ich určenie, je disciplinárnym priestupkom (§72 131/2002 Z.z.).

                      




Návrat na aktuality