Aktuality

DEŇ OTVORENÝCH DVERÍ FŠT 2017

16.11.2017

Dňa 8. novembra 2017 sa uskutočnil Deň otvorených dverí Fakulty špeciálnej techniky 2017.

Účastníkom zo stredných škôl boli prezentované možnosti štúdia v akreditovaných študijných programoch, zahraničných študijných pobytov, možnosti pracovných aktivít a stáží študentov v priemyselných podnikoch, možnosti voľno časových aktivít.

Oboznámili sa s ukážkami záverečných prác a záujmovej činnosti študentov počas štúdia. V prevádzke im bolo predstavené diaľkovo ovládané elektrické pásové vozidlo, elektrické skútre, hexakoptéra, strelecký trenažér a solárny kontajner s elektromobilom.

Nasledovali prehliadky a prezentácie výučbových, počítačových, výskumných  laboratórií fakulty.

Prebiehali diskusie priamo s pedagógmi a študentmi fakulty, ktorí sa na zabezpečení organizovania podieľali.

Študentom sa najviac páčili špecializované laboratória praktickej výučby pre obnoviteľné zdroje energií, zbrane a muníciu, automobilovú techniku a diagnostiku, počítačom podporované konštruovanie, simulačné modelovanie, hydrauliku a pneumatiku, robotiku. Ocenili aj špičkové možnosti laboratórií Centra pre testovanie kvality a diagnostiku materiálov (CEDITEK).

Z rozhovorov so študentmi stredných škôl vyplynulo, že majú záujem o materiály, technológie, techniku a oblasť automobilov a že štúdium na Fakulte špeciálnej techniky Trenčianskej univerzity Alexandra Dubčeka v Trenčíne môže byť vhodnou voľbou.

Akcia prispela k  rozšíreniu rozhľadu o možnostiach vysokoškolského štúdia v Trenčianskom regióne.




Návrat na aktuality