Aktuality

Exkurzia študentov FŠT v spoločnosti Yanfeng v Trenčíne a v Námestove

06.03.2018

Dňa 5.3.2018 sa 21 študentov Fakulty špeciálnej techniky  zúčastnilo zaujímavej exkurzie vo firme Yanfeng v  priemyselnom parku v Trenčíne. Firma sa zaoberá návrhom výroby a technologickými skúškami interiérov pre automobilky svetových zvučných mien. Študenti si podrobne prezreli skúšobné laboratóriá a testovacie zariadenia a podrobne sa zoznámili s testovaním interiérových častí automobilov.

Od zamestnancov firmy Yanfeng prišla aj ponuka na možnosť absolvovanie letnej odbornej platenej stáže priamo vo firme v letných mesiacoch, kde by študenti mohli v teame pracovať priamo na návrhoch jednotlivých interiérových komponentov pre osobné vozidlá. Je možnosť aj spolupráce pri vypracovávaní bakalárskych aj diplomových prác, čo potvrdzuje aj fakt, že množstvo bývalých študentov FŠT pracuje vo firme Yanfeng.

Firma Yanfeng aj niektorí študenti FŠT sa tešia na vzájomnú spoluprácu.

Dňa 6.3.2018 exkurzia pokračovala v spoločnosti Yanfeng v Námestove, kde vycestovali študenti za účelom prehliadky výrobných priestorov spoločnosti. Prezreli si konkrétne postupy a metódy, ktoré sú súčasťou a náplňou ich teoretického vyučovania a presvedčili sa o dôležitosti študijného programu s aplikáciou a väzbou na prax.




Návrat na aktuality