Aktuality

Prednáška spoločnosti Bohdan Bolzano na FŠT

17.04.2018

Dňa 17.4.2018 sa opäť prepojila akademická pôda s praxou. Na Fakultu špeciálnej techniky prijala pozvanie spoločnosť Bohdan Bolzano.

Fakulta špeciálnej techniky zorganizovala zaujímavú prednášku z oblasti najnovších trendov spracovávania nástrojárskych ocelí na Slovensku i v zahraničí. Spoločnosť Bohdan Bolzano má svoju centrálnu organizáciu v Českej republike, pričom pobočku majú taktiež aj na Slovensku, v Bratislave. Spoločnosť za zaraďuje medzi najväčších dodávateľov hutných materiálov pre rôzne druhy strojárskeho priemyslu pre strednú Európu.

Prednáška bola zameraná predovšetkým na problematiku nástrojových ocelí, samotnej výroby týchto ocelí, ako aj ich následného tepelného spracovania. Prednášajúci nás oboznámili, aký vplyv má chemické zloženie na konečné mechanické vlastnosti vybraných materiálov. Zástupcovia s firmy Bolzano prejavili záujem o možnú spoluprácu v distribúcii týchto materiálov pre potrebu našej fakulty na výskumné účely. Študenti a taktiež aj zamestnanci prejavili enormný záujem o túto prednášku, čo bolo vidieť na bohatej účasti, ktorá pokryla možnosti Auly FŠT do posledného miesta.




Návrat na aktuality