Aktuality

Prezentácia FŠT a TnUAD na výstave TECHFÓRUM 2018 v Nitre

05.06.2018

V dňoch od 21.–25.05.2018 sa konal jubilejný 25. ročník Medzinárodného strojárskeho veľtrhu Techfórum 2018. Fakulta špeciálnej techniky reprezentovala TnUAD zaujímavými expozíciami, v ktorej boli prezentované práce našich študentov zástupcami FŠT. Na výstave boli prezentované:

1.      dvojmiestne terénne vozidlo,

2.      driftovacia motokára.

Driftovacia motokára s elektrickým pohonom vzbudila veľký záujem návštevníkov, pretože je zábavná a zaujímavá. Je vhodná na jazdu po spevnených komunikáciách v exteriéri i interiéri. Návštevníci výstavy si mohli vyskúšať riadiť, otáčať sa a driftovat ako profesionáli. S radosťou a nadšením si vyskúšali riadiť v režime motokáry, alebo jazdiť v režime bláznivého Drift Bar režimu.

V expozícii FŠT boli našimi stálymi zástupcami:

- Ing. Kopecký, PhD., Ing. Pavol Mikuš, PhD. a Ing. Ivana Mikušová,

- študenti FŠT: Juraj Stopka (autor Dvojmiestneho terénneho vozidla) a Ing. Martina Butašová.

 

Ďalšími aktivitami, ktoré Fakulta špeciálnej techniky prezentovala Univerzitu Alexandra Dubčeka v Trenčíne boli sprievodné prednášky, ktoré zaujímavou formou odprezentovali:

doc. Ing. Peter Lipták, CSc. na tému "Perspektívy špeciálnej techniky v obrannom a krízovom manažmente" a Ing. Ivan Kopecký, PhD. na tému "Mobilita zariadení pre výrobu elektrickej energie s využitím obnoviteľných zdrojov".




Návrat na aktuality