Aktuality

Prezentácia študentských prác na Veletrhu vědy v Prahe

16.06.2018

V dňoch 7. až 9. júna 2018 študenti a zamestnanci z Fakulty špeciálnej techniky reprezentovali svojimi prácami a inováciami Trenčiansku univerzitu na Veletrhu vědy v Prahe.

Predstavili pásové vozidlo na elektrický pohon na diaľkové ovládanie, ktoré vďaka pásovému podvozku zvláda každý terén za každého počasia. Zaujímavosťou je kombinácia pásu a elektrického pohonu, čo zatiaľ nemalo žiadne iné vozidlo, iba diaľkovo ovládané roboty.

Veľtrh je najväčšia populárno náučná akcia v Čechách, ktorú každý rok organizuje Akademie věd ČR. Je zameraný na vedu vo všetkých podobách a ponúka to najzaujímavejšie zo sveta prírody, technických, humanitných, ale aj spoločenských odborov. Cieľom je popularizácia vedy medzi mladými ľuďmi, ale aj podpora náboru nových študentov, uplatnenie absolventov a rozvoj pedagógov. Štvrtý ročník sa niesol v duchu nespočetných noviniek a zaujímavostí zo sveta vedy a boli predstavené výsledky práce vedeckých elít a inovačných firiem. Mnohé stánky pripomínali improvizované laboratóriá alebo boli doplnené o špeciálne exponáty a celkovo sa zúčastnilo viac ako 80 vystavovateľov.

Rektor Trenčianskej univerzity doc. Ing. Jozef Habánik, PhD. podporuje tvorivosť študentov a vyjadril sa, že ho teší, že sa máme čím pochváliť a sme konkurencieschopní i na medzinárodnom fóre.




Návrat na aktuality