Aktuality

Prezentácia študentských prác na Svetovom pohári v pretekoch dronov

01.07.2018

Zamestnanci Fakulty špeciálnej techniky v sobotu 30.6.2018 prezentovali svojimi študentskými prácami fakultu a Trenčiansku univerzitu na Svetovom pohári v pretekoch dronov v Trenčíne.

Predstavili tank na diaľkové ovládanie a pásové vozidlo na elektrický pohon na diaľkové ovládanie, ktoré vďaka pásovému podvozku zvláda každý terén za každého počasia. Zaujímavosťou je kombinácia pásu a elektrického pohonu, čo zatiaľ nemalo žiadne iné vozidlo, iba diaľkovo ovládané roboty. Okrem našich najväčších exponátov mali návštevníci možnosť vidieť výstupy z našej 3D tlačiarne a niektoré bakalárske a diplomové práce našich absolventov.

Vystavené exponáty našich študentov zaujali od najmenších návštevníkov cez stredoškolákov až po dospelých.

Všetci návštevníci mali možnosť v rámci podujatia vyskúšať na vlastnej koži, ako funguje termodynamika, virtuálna realita, 3D tlač, elektrobicykle či elektromobily, odviezť sa na Tesle alebo otestovať SEGWAY. Pre najmenších návštevníkov boli pripravené skákacie atrakcie, Kúzelná fyzika a LEGO kreatívne vzdelávanie.

Pretekári z viac ako 20 krajín sveta predvádzali svoje schopnosti na trati, ktorá bola vybudovaná v areáli Facility System Hub. Išlo o podujatie, ktoré sa nekoná nikde inde na Slovensku. Pre návštevníkov bol pripravený bohatý program, napr. priamy prenos z kamier dronov na obrazovku.




Návrat na aktuality