Aktuality

Exkurzia študentov vo firme Konštrukta-Industry, a.s. Trenčín

16.10.2018

15. októbra 2018 sa skupina študentov 5. ročníka pod vedením prodekana pre vedu, výskum a medzinárodné vzťahy, Ing. Štefana Pivka, PhD. zúčastnila na pozvanie pána Ing. Ľubomíra Plška, predsedu predstavenstva, exkurzie vo firme Konštrukta-Industry.

Účelom exkurzie bolo zoznámiť študentov s výrobným programom firmy, nadviazať možnú spoluprácu s našou fakultou a v neposlednom rade informovať študentov o možnosti zamestnať sa vo firme.

Za vedenie firmy nás privítal a venoval sa nám technický riaditeľ Ing. Rudolf Pajtina, ktorý nás stručne informoval o histórii firmy od jej vzniku až do dnešného dňa.

Firma Konštrukta-Industry je inžinieringová spoločnosť, ktorá sa venuje projektovaniu a výrobe špeciálnych technológií pre výrobu munície. Ide o technologické zariadenie, ktoré napĺňa strely delostreleckých granátov trhavinou. Svoje výrobky dodávajú do celého sveta, no najmä do Ázie, na východ od Indie. Ich produkt, plniaca linka, je každý kus originál, pretože ho modifikujú podľa požiadaviek zákazníka.

Mali sme možnosť ich produkt fyzicky vidieť v pracovnom režime, už bol prevzatý zákazníkom a po našom odchode si ho mal odviezť.

Firma Konštrukta-Industry je malá firma (30 zamestnancov). V súčasnosti má záujem obsadiť niektoré pozície novými ľuďmi, najradšej absolventmi našej fakulty. Ide o pozície technológ a konštruktér. Ponúkajú veľmi zaujímavé platové ohodnotenie a množstvo benefitov, ktoré nie sú obvyklé v iných firmách.

V budúcom období firma ponúka pre našich študentov možnosť platených brigád, stáží, podnikových štipendií. Má záujem zadávať témy diplomových prác a vedeniu fakulty bude poskytovať informácie, ktoré nám poslúžia na úpravu študijných programov tak, aby boli prospešné obojstranne aj pre priemyselnú prax a aj pre nás pri možných korekciách v našich študijných procesoch.

Z našej strany sme vyjadrili ochotu s rozvíjaním budúcej spolupráce a informovali sme vedenie firmy o ďalších oblastiach, v ktorých to bude možné.

V diskusii sa študenti zaujímali o súvisiace problémy s výrobným programom, o možné podmienky práce vo firme, možnosti cestovať do zahraničia a spôsobe odmeňovania. Nakoniec vyplynulo, že aj technický riaditeľ a aj produktový manažér, ktorí nás sprevádzali na exkurzii, sú absolventi našej fakulty.

Na záver je možné povedať, že exkurzia splnila svoj cieľ pre firmu aj pre fakultu a dúfame, že spolupráca medzi nami sa bude rozvíjať a bude obojstranne prospešná.




Návrat na aktuality