Aktuality

Exkurzia v rámci Týždňa vedy a techniky v podniku TireTech Trenčín

13.11.2018

15 študentov tretieho ročníka z našej fakulty v rámci Týždňa vedy a techniky prijalo dňa 7.11.2018 pozvanie na odbornú prezentáciu z firmy Konštrukta Tire Tech, a.s. z Trenčína spojenú s prehliadkou firmy.

Študenti si mali možnosť pozrieť výrobné priestory a výrobky pre konštrukciu výrobných liniek pneumatikárskeho priemyslu, ktoré sa vyvážajú do celého sveta, ale aj jednotlivé prevádzky napr. príprava materiálu delením, pracovisko elektroerozívneho obrábania a celý rad špecializovaných technológií potrebných pre výrobu komponentov.

Počas pobytu sa nám venovala  Ing. Henrieta Chochlíková - vedúca oddelenia TPV a Ing. Ján Pavlovič, ktorí fundovane odpovedali na všetky otázky našich študentov.

Firma Konštrukta Tire Tech, a.s. je Slovenská exportne orientovaná strojárska spoločnosť, ktorá sa zaoberá vývojom a výrobou komplexných zariadení pre pneumatikársky priemysel.

Pri výrobe pracovných liniek sa dokážu v nej uplatniť odborníci so strojárskym zameraním všetkých špecializácií, či ide o technológov, konštruktérov, programátorov NC strojov, hydraulikov, pneumatikov alebo mechanikov. V súčasnosti má firma záujem obsadiť pozície novými ľuďmi a absolventmi našej fakulty. Firma ponúka zaujímavé platové ohodnotenie, množstvo benefitov a zároveň možnosť cestovania po svete pre schopných pracovníkov.

Naši študenti dostali ponuku na spoluprácu pri vypracovávaní bakalárskych aj diplomových prác, ale aj možnosť privyrobiť si počas štúdia formou brigády vo firme. Počas konania prehliadky sme sa stretli s viacerými absolventmi našej fakulty, ktorí sa dobre uplatnili v niektorých špecializáciách.

Návšteva ukázala, že absolventi našej fakulty majú široký odborný prehľad a vedia sa uplatniť vo všetkých oblastiach výroby v našom strojárskom priemysle.




Návrat na aktuality