Aktuality

FŠT na výstave Elosys 2014

27.10.2014

Fakulta špeciálnej techniky Trenčianskej univerzity Alexandra Dubčeka v Trenčíne sa v dňoch 14.10. – 17.10. 2014 aktívne zúčastnila na 20. ročníku medzinárodného veľtrhu elektrotechniky, elektroniky, energetiky a telekomunikácií ELO SYS 2014 na výstavisku  Expo Center, a.s. v Trenčíne.

Medzi 140 –timi domácimi a 60 – timi zahraničnými vystavovateľmi bol aj náš stánok FŠT. Výstavný stánok našej univerzity spolu s doc. Ing. Jozefom Habánikom, PhD. – rektorom našej univerzity navštívil aj Ing. Rastislav Chovanec, PhD. – štátny tajomník Ministerstva hospodárstva Slovenskej republiky. V rámci výstavy naši pedagógovia si pripravili pre verejnosť aj odborné prednášky zamerané na aktuálne problémy v danej oblasti a to: Hybridné fotovoltické zariadenia v urbanizovaných prostrediach, Dielenské nadstavby riadiacich systémov CNC, Digitalizácia 3D objektov a MEMS a ich aplikácie použitia.

V stánku sme vystavovali fotovoltaickú elektráreň na slnečnú a veternú energiu aj so softvérom, ktorý sa vyvinul na našej fakulte, ďalej to bol 3D skener, malé roboty. Najväčšia pozornosť bola venovaná mobilnému pásovému vozidlu (RC model tanku) na diaľkové ovládanie. Z tanku sa strieľalo v pravidelných dvojhodinových intervaloch. Táto správa sa rozšírila rýchlosťou blesku a v týchto časoch sa okolo nášho stánku nedalo ani prejsť. Ako je na obrázkoch vidieť, zaujali sme všetky vekové kategórie. Náš pedagóg Ing. Štefan Timár, PhD. strávil na stavbe tanku 9 mesiacov aktívnej práce v spolupráci s pánom Vladimírom Masárom na dielni. Video celého vývoja modelu až po realizáciu si môžete pozrieť na našej stránke v kolónke „Aktivity našich pedagógov“. Neuhádli by ste, kto bol ako skúšobný jazdec. Ak si pozriete video, dozviete sa.

Touto cestou ďakuje pán dekan FŠT Ing. Jozef Kasala, PhD. všetkým pedagógom, technikom, doktorandom a študentom FŠT, ktorí sa zaslúžili o reprezentovanie našej fakulty. Zvlášť pán dekan ďakuje  Ing. Štefanovi Timárovi, PhD. a pánovi Vladimírovi Masárovi za nespočetný počet hodín strávených v dielni, zväčša na úkor svojho času. Takto o rok dovidenia.

 

 

http://tlacovespravy.sme.sk/ts/4317/trencianska-univerzita-na-veltrhu-elosys-2014/




Návrat na aktuality