Aktuality

TRANSFER 2014 Využívanie nových poznatkov v strojárskej praxi

29.10.2014

TRANSFER 2014

 

Využívanie nových poznatkov v strojárskej praxi

 

15. medzinárodná vedecká konferencia

 

Fakulta špeciálnej techniky

Trenčianska univerzita Alexandra Dubčeka v Trenčíne

 

V dňoch 23. a 24. októbra 2014 sa v priestoroch hotela Flóra v Trenčianskych Tepliciach konala jubilejná 15. medzinárodná vedecká konferencia TRANSFER 2014. Usporiadateľom konferencie bola Fakulta špeciálnej techniky Trenčianskej univerzity Alexandra Dubčeka v Trenčíne. Záštitu nad konferenciou prevzal predseda Trenčianskeho samosprávneho kraja Ing. Jaroslav Baška.

Konferencia bola zameraná na využívanie nových poznatkov v strojárskej praxi. Na konferencii odzneli odborné i vedecké príspevky autorov zo Slovenska, Českej republiky, Bieloruska a Ruskej federácie. Príspevky sa venovali problematike moderných strojárskych technológií, využitiu kovových a nekovových materiálov moderným rezným nástrojom, kvalite výrobných procesov, obnoviteľným zdrojom energie, špeciálnej strojárskej  technike, CAD-CAM systémom v strojárstve a v neposlednom rade konštrukcii a dizajnu v automobilovom priemysle.

Program konferencie bol obohatený o odborné prednášky zástupcov firiem a strojárskych podnikov. Konferencia bola organizovaná v spolupráci so spoločnosťami TECHNODAT, SICK, MSM, Slovenská spoločnosť pre kvalitu, AI-MAGAZINE, ENICS, PRAMET TOOLS, RMC, ZTS špeciál.

 

Konferencia bola organizovaná v spolupráci s partnerskými univerzitami - Ústav strojírenské technologie Fakulty strojního inženýrství VUT v Brně, Univerzita obrany v Brně a Akadémia ozbrojených síl M. R. Štefánika v Liptovskom Mikuláši.




Návrat na aktuality