Aktuality

DEŇ OTVORENÝCH DVERÍ FŠT 2016 ZAUJAL

03.02.2016

Dňa 27. januára 2016 sa v priestoroch Fakulty špeciálnej techniky v Trenčíne – Záblatí uskutočnil DEŇ OTVORENÝCH DVERÍ FAKULTY ŠPECIÁLNEJ TECHNIKY 2016.

Zúčastnilo sa ho viac ako 80 študentov stredných škôl, pedagogických pracovníkov a rodičov z Trenčianskeho regiónu.

Po úvodnom privítaní a prezentácii ponuky štúdia v akreditovaných bakalárskych študijných programoch Špeciálna strojárska technika a Servis a opravy automobilov pokračoval informovaním o tvorivých aktivitách našich  študentov počas štúdia, možnostiach  domácich   a zahraničných stáží, voľno časových a duchovných aktivít študentov.

Návštevníci mali možnosť osobne si prezrieť zaujímavé laboratóriá FŠT a komunikovať priamo s pedagógmi a študentmi fakulty, ktorí sa na zabezpečení organizovania podieľali.

Študentom sa najviac páčili špecializované laboratória praktickej výučby pre obnoviteľné zdroje energií, automobilovej techniky a optickej mikroskopie. V laboratóriu pre 3D technológie sa zas dozvedeli pútavé informácie o možnostiach 3D skenovania a trojrozmernej tlače vzorových súčiastok. Ako prví mali možnosť nahliadnuť aj do niektorých nových laboratórií Centra pre testovanie kvality a diagnostiku materiálov (CEDITEK), ktoré je vybudované vďaka projektu spolufinancovaného z európskych štrukturálnych fondov v celkovej hodnote 7 803 840,- €.

Z rozhovorov so študentmi a pedagogickými pracovníkmi stredných škôl vyplynulo, že pre študentov so záujmom o materiály, technológie, techniku a oblasť automobilov,  môže byť štúdium na Fakulte špeciálnej techniky Trenčianskej univerzity Alexandra Dubčeka v Trenčíne vhodnou voľbou a akcia prispela k  rozšíreniu rozhľadu o možnostiach vysokoškolského štúdia v Trenčianskom regióne.

Ďakujeme všetkým zúčastneným a podieľajúcim sa na organizovaní DOD FŠT 2016.




Návrat na aktuality