Aktuality

Študenti prezentovali FŠT na konferencii POPinfo 2014 v Martine

03.06.2014

V piatok, 2. mája, sa uskutočnila na Gymnáziu Viliama Paulinyho-Tótha v Martine konferencia POPinfo zameraná na popularizáciu informačných technológii medzi študentmi. Hlavným mottom konferencie bolo „To najzaujímavejšie, čo o informatike viete tak, aby ste študentov nadchli k jej budúcemu štúdiu.“

      Naši študenti Bc. Daniel Siekela a Bc. Miroslav Bartoš boli pozvaní na túto konferenciu, kde počas 40 minút prezentovali, čo sa naučili a čo dokážu v 3D softvéroch. Po prestavení fakulty a študijných programoch ponúkli ukážky z programu Solid Edge V20, ktorý je názornejší pre vysvetlenie podstaty ako pracujú CAD programy, hlavne väzby v 2D.

      V ďalšej časti predstavili Catiu V5, kde modelovali ojnicu, z ktorej vytvorili výkresovú dokumentáciu. Ukázali programovanie výrobných strojov pomocou CAM modulu Catie a simulovali výrobu príruby na CNC sústruhu. V poslednej časti tvorili zostavu kľúk pedálov bicykla a pomocou MKP metódy vykonali pevnostnú analýzu votknutej kľuky namáhanej na ohyb a krútenie.

      Po prednáškach absolvovali prednášajúci návštevu školskej hvezdárne a na ďalší deň výstup na Martinské hole. Dúfame, že sa žiakom prezentácia páčila a zvážia svoje ďalšie smerovanie, možno aj do oblasti strojárstva a špeciálnej techniky.




Návrat na aktuality