Aktuality

Absolventi Trenčianskej univerzity budú dostávať certifikát EUR-ACE

07.05.2019

Trenčianska univerzita Alexandra Dubčeka v Trenčíne sa stala treťou slovenskou univerzitou, ktorá má akreditované technické študijné programy pod značkou EUR-ACE. Práve dňa 6. mája 2019 boli na pôde Trenčianskej univerzity po náročnom procese akreditácie odovzdané certifikáty, ktoré garantujú kvalitu inžinierskych študijných programov a vedeckú a akademickú kvalitu študijného procesu nastavenú európskou inžinierskou komunitou. Certifikáty získala Fakulta špeciálnej techniky v programoch Špeciálna strojárska technikaÚdržba špeciálnej mobilnej technikyFakulta priemyselných technológií v Púchove v študijnom programe Materiálové inžinierstvo.

Tým, že je značka EUR-ACE Európskou komisiou zahrnutá medzi “European Quality Labels”, akreditované študijné programy spĺňajú najvyššie európske štandardy kvality. Zaisťuje nielen všeobecné spôsobilosti, odborné znalosti a praktické zručnosti absolventov pre zamestnanie s istotou, že budú spĺňať najprísnejšie kritériá a medzinárodné štandardy kladené na absolventov v európskej podnikovej praxi, ale aj  ľahšie možnosti mobility v rámci Európskej únie ako študenti i kvalifikovaní inžinieri. Vďaka kompetenciám a schopnostiam nachádzajú študenti uplatnenie v celej EÚ a ich získaná kvalifikácia je uznaná autorizovanou agentúrou európskeho dosahu.

Certifikát, ktorý zvýhodní našich absolventov u zamestnávateľov, získajú k diplomu už aj študenti, ktorí končia tento akademický rok 2018/2019.  Rektor Trenčianskej univerzity Jozef Habánik pokladá získanie akreditácie EUR-ACE za veľký úspech, pretože univerzita prešla prísnym procesom európskeho hodnotenia a potvrdila tak kvalitu poskytovaného štúdia. Získanie akreditácie tiež považuje za spôsob, ako zatraktívniť technické študijné programy. Akreditácia je značne orientovaná na podnikovú prax a Trenčianska univerzita sa tiež uberá týmto smerom napríklad profesijne orientovanými študijnými programami, v rámci ktorých spolupracuje s významnými firmami a spoločnosťami v Trenčianskom kraji, či poskytovaním certifikátu EUR ING., ktorý získala už v minulosti.




Návrat na aktuality